Odalen

Treskulpturer du må se

Av og til må vi ut av Odalen, denne gangen til Galleri Aamodt på Kongsvinger. Der stiller vår gode venn Arne Rygvold ut treskulpturer. Utstillingen står til 8. august. Rygvolds treskulpturer er unike. Ifølge ham selv leker han med spenninger. 

Treskulpturer du må se

Raden med små skulpturer forklarer han med at det kan være en slags mutasjoner.

"Motstandens forgreininger" kaller Halvor Haugen og Nina M. Schjønsby arbeidene hans i en tekst lagt ut på utstillingen. Den ble åpnet i Galleri Aamodt på Kongsvinger 19. juni, og blir stående fram til 8. august 2021.

Arne Rygvold er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi i Bergen og Høgskolen i Oslo (nå Oslo Met). Han har hatt en rekke separatutstillinger og utstillinger sammen med andre. Til daglig har han verksted sammen med nærmere 30 andre kunstnere på Blaker skanse i Sørum, i det som kalles Kunstskansen.

Det er også et flott sted vel verdt å besøke, og kun en togtur unna fra Skarnes til Blaker. I sommer vises utstillingen "Landskapet i landskapet" med verk av Ørnulf Opdahl, Astrid Nondal og Yngve Henriksen.

Vannets betydning i Odalen for mer enn 100 år siden

08. november 2021

Sør-Odal Rotary har vann som tema i 2021. Det var et artig utgangspunkt for en presentasjon av boka "Odelsgutter 1908-1918". Da var et ønske om elektisitet, konsekvensene for landbruk i somre med tørke og ikke minst når det var flom, utrolig viktig.

Fortalte om boka i slekts- og historielaget

03. november 2021

Sør-Odal slekts- og historielag inviterte medg 3. november til å fortelle om boka "Odelsgutter 1908-1918". Der møtte jeg kunnskapsrike tilhørere, og som mer enn mange andre har interesse for lokalhistorie.

Gå til toppen