Oppskrifter:
Brenneslesuppe
(4 porsjoner) (Lavkarbo, glutenfri)
- 1 liter brennesleblader
- 1 liter kraft (av okse, kylling eller grønnsaker)
- ½ sellerirot
- ½ persillerot
- 1 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 2 kvister løpstikke
- litt smør eller olivenolje
- 1 dl hvitvin
- 1 dl fløte
- salt og pepper
- noen dråper tabasco
- 2 egg
- gressløk, klippes fint
- noen skiver skinke, fenalår elle speket reinsdyr (kan utelates)
Slik gjør du:
- Ta på deg hansker og plukk toppene av unge brennesleskudd. Legg dem i kaldt vann en stund, og la deretter vannet renne av.
- Skrell og del opp sellerirot og persillerot.
- Kok løpstikkekvistene, sellerirot og persillerot møre i kraften.
- Rens sjalottløk og hvitløk og la surre i smør eller olje på middels varme, hell på hvitvinen og kok til halvparten av vinen har fordampet. Hell deretter løk og vin opp i kraften med rotgrønnsakene. Kok i 5 minutter. Ta opp løpstikkekvistene.
- Mos rotgrønnsakene og løken med stavmikser.
- Krydre suppa med salt, pepper og tabasco
- Hell oppi brenneslebladene, la koke i 5-10 minutter.
- Kok to egg i 9 minutter og avkjøl dem etterpå i kaldt vann før du fjerner skallet og deler dem i to.
- Del skinken el. lign. i strimler og surr lett i smør i stekepanne.
- Mos bladene i suppa med stavmikser.
- Tilsett fløten og kok opp.
Server suppa med et halvt egg i hver tallerken, litt skinke el. lign. og dryss gressløk over!
Focaccia
(Lavkarbo, glutenfri)
Bruk foodprosessor.
Sett stekeovnen på 170 grader, dekk en stekeplate med bakepapir.
Gjør klart det som skal strøs over focaccian:
- 1 sjalottløk i tynne skiver
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 10 oliven, delt i mindre biter
- 5-10 soltørkede tomater, delt i mindre biter
- 2 kvister rosmarin, kun bladene
- 1 dl revet parmesan
Lag røra:
- 3 dl sesamfrø, kjør dem i foodprosessoren først
- 1 eske Snøfrisk, 125 gr. (smøreost av geitmelk)
- 4 egg
- 1 dl fløte
- 1 ts bakepulver
- 1 ss fiberhusk
Hell røra over på stekeplaten. Strø over oliven, løk m.m. Risle over litt olivenolje.
Stek foccacian i ca 30 minutter.